Pentru reteta de prajitura cu crema de branza si capsuni aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
1/2 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
500 g branza dulce
300 ml frisca lichida
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
300 g capsuni
Crema pentru ornat:
5 frunze poaspete de menta
5 linguri zahar pudra
Pentru blat, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare pana se topeste. Adaugati galbensurile unul cate unul, esenta de vanilie si faina cernuta, amestecata cu praf de copt. Amestecati usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. Turnati-o apoi intr-o tava de prajitura unsa cu unt si tapetata cu faina si introduceti in cuptorul preincalzit. Coaceti cca 30 de minute la foc mediu, pe raftul din mijloc al aragazului. Dupa racirea blatului, taiati-l in 2 foi.
Pentru crema, mixati bine branza dulce cu zaharul si zaharul vanilat. Bateti cu mixerul frisca lichida, apoi incorporati-o in crema de branza.
Asezati pe foaia de jos un strat generos de crema de branza si capsuni taiate feliute, apoi suprapuneti cea de-a doua foaie decorata cu crema, capsuni si frunze de menta proaspete. Pudrati cu zahar inainte de servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...