Pentru reteta de baclava cu nuci aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
400 g foi de placinta din comert
4 oua
200 g zahar tos
300 ml iaurt
250 g margarina
1 lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
400 g miez de nuca macinat
Pentru sirop:
200 g zahar tos
400 ml apa
2 linguri coaja rasa de lamaie si portocala
Scoateti foile de placinta din frigider si lasati-le sa se decongeleze. Topiti margarina. Intr-un vas, amestecati iaurtul, zaharul tos, zaharul vanilat, ouale si praful de copt. Dupa decongelare, separati foile de placinta si ungeti-le cu margarina topita, usor racita.
Ungeti tava cu margarina lichida si intindeti pe rand foile de placinta. Intindeti deasupra fiecareia cu lingura cate putin amestec de iaurt si presarati nuca macinata. Dupa ce ati terminat de intins foile, taiati baclavaua in forma de patrate sau romburi si coaceti-o cca 40 de minute, la foc mediu, pe gratarul din mijloc al aragazului.
Dupa racirea baclavalei, insiropati-o in tava cu un sirop fierbinte pregatit din apa, zahar tos si coaja rasa de citrice.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...