Pentru cca 30 de trufe cu ciocolata si vanilie aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
90 ml smantana
180 g ciocolata alba
2 linguri lichior de vanilie
1/2 lingurita scortisoara praf
cca 30 bile goale pentru trufe
100 g ciocolata alba de menaj
Incepeti prin a incalzi smantana intr-un vas mic, rupeti ciocolata alba bucati mici si lasati-o sa se topeasca in smntana. Incorporati lichiorul de vanilie si scortisoara, apoi luati vasul de pe foc. Lasati amestecul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, dupa care dati-l peste noapte la frigider.
A doua zi, mixati compozitia de trufe pana devine spumoasa, apoi umpleti cu ea o punga pentru ornat cu duza si spritati compozitia in bilele goale pentru trufe. Dati iar la frigider.
Topiti ciocolata alba de menaj, luati bilele pentru trufe din frigider si scufundati-le in ciocolata, lasati-le apoi sa se scurga. Dati la rece timp de minim 4 ore. Decorati cu nuscoara sau scortisoara pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...