Dulciuri pe baza de: CiocolataVanilieFructeBranza CacaoDovleacAfineFrisca

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Eclere fine cu crema de ciocolata alba si iaurt

Niciun comentariu.


Pentru reteta de eclere cu crema de ciocolata (8 bucati) aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
60 g unt
1 praf sare
150 g faina
4 oua
1 lingurita praf de copt

Pentru crema:
250 g ciocolata alba de menaj
1/2 foaie gelatina
50 g iaurt
150 ml frisca
20 g zahar tos

Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte de menaj


Pentru aluat, fierbeti 250 ml de apa cu untul si sarea, apoi opriti focul. Luati vasul de pe foc, adaugati toata faina odata si incorporati-o imediat.

Asezati aluatul omogen pe plita inca incinsa si continuati sa amestecati. Luati vasul de pe foc dupa ce aluatul capata forma unei bile iar pe fundul vasului se formeaza o pelicula alba.

Incorporati imediat un ou, apoi celelalte oua pe rand. La final, incorporati praful de copt.

Umpleti cu aluat o punga pentru ornat cu duza in forma de stea si formati pe tava de copt 8 bastonase egale ca lungime. Coaceti in cuptorul preincalzit, pe raftul din mijloc, cca 20 de minute. Scoateti-le apoi din tava si taiati-le pe lungime cat sunt inca calde, apoi lasati-le sa se raceasca.

Topiti la bain-marie ciocolata cu lapte de menaj si ungeti cu aceasta partea de sus a eclerelor, folosind o pensula.

Pentru crema, topiti ciocolata alba de menaj la bain-marie si lasati-o sa se raceasca putin. Inmuiati gelatina in apa rece.

Incorporati iaurtul in ciocolata lichida. Stoarceti bine gelatina.

Incalziti o lingura de frisca intr-un vas mic si dizolvati gelatina in aceasta, apoi incorporati in crema de ciocolata. Bateti restul de frisca cu zaharul pana cand se intareste, apoi incorporati-o in crema. Umpleti cu compozitie o punga pentru ornat si umpleti eclerele, apoi lasati-le la rece pana in momentul servirii.

15.11.2015


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Alte retete delicioase ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...