Dulciuri pe baza de: CiocolataVanilieFructeBranza CacaoDovleacAfineFrisca

marți, 6 octombrie 2015

Cheesecake cu portocale

Niciun comentariu.
cheesecake-portocale, cheesecake-reteta, reteta-cheesecake-portocale


Pentru reteta de Cheesecake cu portocale avei nevoie de urmatoarele ingrediente:

90 g unt topit
225 g biscuiţi digestivi sfărâmaţi
1 lingură miere
250 g brânza ricotta sau urdă proaspătă
coaja rasa de la 3 portocale
3 ouă bătute
8 linguri fructoză
3 linguri amidon alimentar
200 g iaurt integral
400 g brânza de vaci dietetică
3 linguri zahăr pudra


Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe grătarul de jos al cuptorului, se aşează un vas rezistent la flacără – de tip Yena - plin cu apă fierbinte. Se unge cu unt topit o formă rotundă de 20 cm. Se combină untul rămas cu biscuiţii şi mierea. Se aşează compoziţia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 minute.

Se combină în mixer, urda şi ouăle, apoi, se adaugă fructoza, coaja de portocală, amidonul, iaurtul şi brânza de vaci. Se toarnă în formă şi se pune la cuptor, la nivelul din mijloc, timp de 50 min, până când se întăreşte. Se opreşte cuptorul, se întredeschide uşa, lăsând preparatul să se răcorească, timp de 30 min. Apoi, se lasă la temperatura camerei, înainte de a fi dat la rece, minimum 3 ore. Inainte de servire pudrati cu zahar.


Pofta buna!



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Alte retete delicioase ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...