Pentru prajitura in straturi cu ciocolata si smantana aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 g faina
250 g unt
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 oua
6 linguri cacao pudra
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
200 g smantana grasa
1 praf sare
Pentru crema:
200 g ciocolata cu lapte
300 g unt moale
350 g zahar pudra
Incepeti prin a topi untul cu zaharul si zaharul vanilat intr-o oala la foc mic si lasati sa se raceasca. Treceti compozitia intr-un castron si bateti-o cu mixerul pana devine cremoasa. Incorporati ouale pe rand. Amestecati pudra de cacao cu aproximativ 4 linguri de apa fierbinte si incorporati in compozitia de unt si oua. Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si inglobati in compozitia de unt si oua alternand cu smantana.
Asezati compozitia in tava si coaceti la foc mediu, pe gratarul din mijloc timp de 35-40 de minute, apoi lasati blatul sa se raceasca.
Intre timp, pentru crema, topiti ciocolata la bain-marie si apoi lasati sa se raceasca. Amestecati untul pana devine cremos, incorporati ciocolata si bateti impreuna cu zaharul pudra pana se intareste compozitia.
Taiati blatul in 3 parti si intindeti crema cu o spatula intre ele si deasupra blatului. Ornati cu ciocolata razuita. Lasati la rece timp de cel putin 3 ore.
Pofta buna!
2.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...