Dulciuri pe baza de: CiocolataVanilieFructeBranza CacaoDovleacAfineFrisca

vineri, 16 octombrie 2015

Tort cu ciocolata si crema de vanilie

Niciun comentariu.
tort-ciocolata,tort-crema-ciocolata,tort-ciocolata-vanilie,tort-crema-vanilie,reteta-tort-ciocolata,reteta-tort-vanilie,reteta-tort-crema-ciocolata,reteta-tort-crema-vanilie


Pentru reteta de tort cu ciocolata si vanilie aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri cacao neagra
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Pentru crema:
250 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
150 g unt
1 fiola esenta de vanilie
1 plic gelatina

Pentru sirop:
200 ml lapte
4 linguri zahar
1 fiola esenta de rom

Pentru decor:
200 g ciocolata amaruie
50 ml fisca lichida
zahar pudra


Pentru blat, bateti ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugati faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacao, omegenizati si turnati-o in forma de tort. Coaceti la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului, cca 35 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii. Dupa racire, taiati blatul in 3 foi.

Pentru crema, dizolvati amidonul in 2-3 linguri de apa rece, apoi turnati-l peste lapte. Adaugati ouale si 5 linguri de zahar si puneti amestecul la fiert, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Cand a dat in clocot, opriti focul, adaugati untul si esenta de vanilie si omogenizati. Lasati la racit amestecand din cand in cand pentru a nu capata crusta. Bateti frisca si incorporati-o in crema de vanilie, dupa ce s-a racorit complet. Puneti gelatina intr-un castronel cu putina apa si lasati 1 minut pentru a se hidrata, apoi asezati-l deasupra unui vas cu apa calda si lasati sa se dizolve. Incorporati crema si omogenizati bine.

Pentru sirop, caramelizati 4 linguri de zahar, apoi completati cu lapte si lasati pe foc sa se dizolve. Adaugati romul si lasati la racit.

Pentru decor, topiti ciocolata amaruie cu frisca lichida intr-o craticioara la bain-marie.

Insiropati foile de tort si suprapuneti-le intinzand intre ele cate un strat generos de crema de vanilie. Decorati cu crema de ciocolata amaruie si zahar pudra dupa bunul plac.


Pofta buna!





Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Alte retete delicioase ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...