Pentru 12 bucati de briose cu afine si fulgi de ovaz aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
200 g faina
60 g fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g unt moale
300 g smantana fermentata
200 g afine
zahar pudra pentru decor
12 forme hartie
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si asezati formele de hartie in tava de briose.
Amestecati bine faina cu fulgii de ovaz, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bateti ouale cu telul, adaugati zaharul, zaharul vanilat, untul si smantana fermentata si mixati. Adaugati amestecul de faina si omegenizati.
Incorporati afinele spalate si uscate in prealabil. Distribuiti aluatul in tava de briose si coaceti cca 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, pana briosele divin aurii.
Mai lasati briosele sa se odihneasca 5 minute in tava, apoi scoateti-le si serviti-le calde, presarate cu zahar pudra.
30.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...