Pentru 12 bucati briose cu ciocolata amaruie aveti nevoie de:
120 g unt moale
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
100 g ciocolata amaruie
100 g smantana grasa
12 forme de hartie
Pentru crema alba:
100 g unt moale
2 linguri smantana grasa
1 lingurita esenta de vanilie
200 g zahar pudra
Pentru crema verde:
125 g unt moale
200 g zahar pudra
2 linguri suc de lamaie
colorant alimentar verde
Pentru decor:
12 cornete goale de napolitana (cornete de inghetata)
zahar vanilat pentru pudrat
perle de zahar argintii
Bentru blat, puneti formele de hartie in tava de briose. Mixati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos, apoi incorporati pe rand ouale. Amestecati faina cu praful de copt si sarea si inglobati-o in compozitia de unt si oua.
Topiti ciocolata la bain-marie si incorporati-o in aluat amestecand continuu. La final, adaugati smantana grasa. Distribuiti aluatul in forme si coaceti cca 30 de minute la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi lasati sa se raceasca.
Pentru crema alba, mixati untul cu smantana grasa si esenta de vanilie pana obtineti o compozitie pumoasa, apoi adaugati zaharul pudra. Daca crema este prea moale, mai adaugati zahar pudra pana obtineti consistenta dorita.
Pentru crema verde, amestecati untul pana devine spumos s inglobati zaharul pudra si sucul de lamaie, dupa care adaugati colorantul alimentar. Puneti crema la rece pentru o ora.
Asezati cornetele de napolitana pe briosele racite. Umpleti cu crema alba un cornet de spritat cu duza mica in forma de stea si distribuiti pe cupcake-uri, la baza cornetelor.
Umpleti cu crema verde un cornet de sptitat cu duza mica in forma de stea si distribuiti pe cornetele de napolitana, astfel incat sa obtineti un aspect similar bradutilor din fotografie.
Decorati cu perlute de zahar argintii si pudrati cu zahar pentru obtinerea aspectului de braduti ninsi.
Pofta buna!
31.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...