Pentru 12 bucati Cupcakes cu ciocolata 75% cacao aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
150 g ciocolata 75% cacao
130 g unt moale
230 g zahar
160 g faina
4 oua
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
unt pentru uns tava
Pentru crema:
75 g ciocolata cu lapte
130 g unt moale
200 g zahar tos
Pentru decor:
bilute de zahar alb
Preincalziti cuptorul si ungeti bine tava de briose cu unt. Rupeti ciocolata 75% cacao in bucati si topiti-o cu untul intr-o oala. Luati-o de pe foc si puneti-o intr-un castron adanc. Adaugati restul ingredientelor si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Distribuiti aluatul in tava de briose si coaceti cca. 25 de minute, dupa care lasati sa se raceasca.
Pentru crema, rupeti ciocolata in bucati si topiti-o la bain-marie. Lasati sa se raceasca putin. Mixati untul pana devine cremos si amestecati cu zaharul tos, apoi adaugati ciocolata. Lasati crema la rece timp de o ora.
Umpleti cu crema un cornet de spritat cu duza in forma de stea, distribuiti pe briose si presarati deasupra bilutele de zahar alb.
Pofta buna!
1.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...