Pentru 12 bucati Cupcakes cu prune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
12 prune
12 cuburi de zahar + 100 g zahar
75 g nuci macinate
150 g unt
3 oua
180 g faina alba
2 lingurite praf de copt
1 praf sare
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit scortisoara
12 forme de hartie pentru cupcakes
Pentru crema aveti nevoie de:
2 albusuri
100 g zahar
150 g unt moale
50 ml sirop de prune
floricele de zahar, perle de zahar aurii si argintii pentru decor
Pentru inceput preincalziti cuptorul si asezati formele de hartie in formele pentru briose. Spalati prunele, stergeti-le cu un servet de hartie, taiati-le pe lungime dar lasati-le prinse pe o latura si indepartati samburii. Introduceti cate un cub de zahar in fiecare pruna.
Prajiti intr-o tigaie nucile macinate pana incep sa raspandeasca aroma, apoi trageti tigaia de pe foc.
Bateti spuma untul cu 100 g zahar, sare, zahar vanilat si scortisoara. Treptat adaugati si ouale. Amestecati faina cu praful de copt si nucile si incorporati in aluat. Asezati in forme jumatate din aluat. Asezati cate o pruna in ele si acoperiti-le cu restul de aluat. Coaceti-le timp de 25 de minute la foc mediu, dupa care scoateti si lasati-le sa se raceasca.
Pentru crema, bateti albusurile spuma cu sare. Adaugati zaharul si scortisoara si amestecati in continuare la bain-marie pana se intaresc, dupa care le scoateti, incorporati treptat untul si, la final, adaugati dulceata de prune. Distribuiti pe cupcakes si decorati cu floricele si perle de zahar.
Pofta buna!
1.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...