Pentru prajitura de casa cu prune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg prune
250 g unt
4 oua
100 g faina
1 lingurita praf de copt cu sofran
150 g zahar
1 plic zahar vanilinat
unt si faina pentru uns tava
zahar de presarat peste jumatatile de prune
zahar pudra pentru presarat la final
250 g unt
4 oua
100 g faina
1 lingurita praf de copt cu sofran
150 g zahar
1 plic zahar vanilinat
unt si faina pentru uns tava
zahar de presarat peste jumatatile de prune
zahar pudra pentru presarat la final
Mai intai frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu galbenusurile, adaugate unul cate unul. Separat bateti albusurile spuma. Dupa ce ati incorporat toate galbenusurile, adaugti faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Amestecati compozitia usor, de sus in jos, pana la omogenizare.
Ungeti o tava cu unt, o tapetati cu faina si tornati compozitia. Din loc in loc, la distanta, puneti jumatati de prune curatate de samburi, trecute in prealabil prin zahar. Le asezati cu partea bombata in jos.
Puneti compozitia la copt, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Dupa ce prajitura s-a racit, presarati putin zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...