Pentru reteta de briose cu dovleac copt aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 g faina
250 g piure de dovleac
250 g zahar brun
2 oua
100 ml ulei de foarea soarelui
100 ml lapte dulce
1 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
Pentru decor:
zahar pudra si scortisoara
Incepeti prin a pregati piureul de dovleac. Astfel, curatati dovleacul, dati-l pe razatoarea mare si amestecati-l cu 100 g zahar brun. Puneti-l pe foc si caliti-l pana scade sucul si obtineti consistenta unui piure. Adaugati zaharul vanilat, amestecati si lasati-l la racorit.
Bateti ouale spuma cu restul de zahar, apoi adaugati piureul de dovleac, uleiul, laptele si esenta de vanilie.Cerneti faina, amestecati-o cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de dovleac. Amestecati bine.
Tapetati formele de briose cu hartiute speciale pentru copt si umpleti-le trei sferturi cu compozitia.
Coaceti la foc mediu timp de 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului. Dupa ce s-au racit, rostogoliti briosele intr-un recipient in care ati amestecat zahar si scortisoara.
Pofta buna!
3.10.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...