Pentru reteta de cheesecake cu biscuiti digestivi si dovleac aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
150 g biscuiti digestivi
80 g unt
500 g branza proaspata
250 g dovleac copt
150 g zahar
1 lingura faina
4 oua
1 lingura esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
sos de caramel (pentru decor)
Incepeti prin a tapeta fundul tavii pentru cheesecake cu hartie de copt, iar peretii cu unt si faina. Amestecati in blender biscuitii cu untul topit in prealabil (sau pisati-i cu furculita, apoi amestecati cu unt).
Presati pasta obtinuta atat pe fundul tavii cat si pe pereti. Coaceti la foc mediu timp de 10-15 minute si lasati apoi crusta sa se raceasca.
Intre timp pregatiti umplutura. Pentru aceasta mixati branza cu zaharul pana la topirea acestuia, apoi adaugati dovleacul copt. Mixati. La final adaugati faina, scortisoara, vanilia si nucsoara.
Turnati amestecul peste crusta din tava si ornati cu jumatati de miez de nuca.
Coaceti la foc mediu timp de aproximativ o ora. Ornati inainte de servire cu sos de caramel.
Pofta buna!
29.09.2015
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...