Pentru reteta clasica de Creme brulee aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
100 ml lapte
40 g zahar pudra
4 galbenusuri
300 g smantana grasa
40 g zahar brun
Incepeti prin a freca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema deschisa la culoare. Incalziti laptele, fara a-l aduce la punctul de fierbere si incorporati crema de oua. Lasati compozitia la foc mic, pana se ingroasa putin, dar nu o fierbeti. Apoi, luati-o de pe foc si incorporati smantana grasa.
Puneti compozitia in forme, apoi umpleti cu apa tava cuptorului. Asezati formele in apa si lasati-le la copt timp de cca 35 de minute. Scoateti-le apoi din cuptor, lasati-le sa se raceasca si puneti-le in frigider. Cu putin timp inainte de servire, preincalziti cuptorul reglat la functia grill, apoi presarati zaharul peste creme brulee si lasati compozitia sa se caramelizeze sub grill.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...