Pentru 12 bucati Cupcakes cu martipan si bezea aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 oua
2 galbenusuri
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
100 g martipan
100 g unt
150 g faina
1 lungurita praf de copt
100 ml lapte
12 forme hartie
Pentru bezea:
2 albusuri
1 praf sare
100 g zahar
1 lingurita amidon alimentar
Bateti spuma ouale, galbenusurile, 50 g zahar, zaharul vanilat si sarea. Maruntiti martipanul. Topiti untul intr-o oala si lasati putin sa se raceasca. Intr-un alt vas, amestecati martipanul impreuna cu untul si zaharul ramas si adaugati cate o lingura la compozitia de oua, in timp ce bateti cu telul.
Amestecati faina cu praful de copt si cerneti deasupra aluatului. Turnati laptele si amestecati totul pana obtineti un aluat omogen. Distribuiti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie si coaceti cca 25 de minute la foc potrivit, pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateti tava si lasati cupcake-urile sa se raceasca complet in tava.
Pentru bezea, bateti spuma albusurile cu sare pana se intaresc, apoi adaugati zaharul si continuati sa bateti pana la intarirea compozitiei. La final adaugati amidonul alimentar. Umpleti cu compozitie un cornet de spritat si distribuiti decorativ pe cupcake-uri. Coaceti cca 5 minute in cuptor, pana cand bezeaua devine aurie.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...